Gåtur rundt om Arresø

Billeder fra min tur rundt om Arresø, hvor der er ca 56 km rundt om.

Jeg startede turen fra Ramløse havn og gå mod Annisse, hvor man går tæt på vandkanten, indtil nærmer sig Amtsvejen, hvor man stadig har udsigt over søen flere steder. Den fredede løgfrø, lever på denne side af søen, som et af de få steder på Sjælland.

På halvøen ved Auderød er der bla. gravhøjene Traphøi og Tjørnehøi, som er fra forskellige tidsalre, og med lidt fantasi, har halvøen facon som et fuglehoved og ved næbet i Auderød skov, skulle der fra fugletårnet, være god mulighed for at se en stor del af søens fugleliv som rørhøgen, havørnen eller en fiskeørn.

Ved slutningen af halvøen ser man Dronningholm slotsruin, som skulle være et slot som Valdemar Sejr, gav i bryllupsgave til Dronning Dagmar. Ruinen er dog ikke helt ægte, men man fandt i 1930’erne murstene, og man genopførte ruinen, hvor man mener slottet lå originalt og i samme stil.

Derefter kommer man gennem et skovområde og om noget der ligner et tidligere sommerhusområde, som er blevet til helårsboliger, hvor jeg så et rådyr.

Vil man gerne se søen fra søsiden er det også muligt med færgen Frederikke, som sejler fra flere havne rundt om søen.

Er man til shelterferie, er der også rig mulighed for det, da der er flere af dem med tilhørende grill.

Min tid rundt om søen var 11 timer.

Man kan se ruten direkte her

 

Arresø rundtArresø rundt