Gåtur rundt om Bastrup sø

Billeder fra min tur rundt om Bastrup sø, hvor der er ca 6,5 km rundt om.

Ved Bastrup tårnet, vil man kunne se den sjældne bregne plante murruden. Der er en fin udsigt til søen under det meste af ruten.

Man ved meget lidt som stedet, men man mener borgen blev bygget af Hvideslægten og brugt til vejtold, og at tårnet stod i midten af borgen, som man ofte byggede i 1100-tallet.

Der skulle i sin tid have levet en trehovedet trold i tårnet, der holdt en prinsesse indespærret. Hun blev befriet af en prins, som huggede troldens hoveder af. Da trolden døde blev Bastrup tårnet til en ruin.

En anden historie om Bastrup tårnet er at en adelmand løslod fanger i borgens fangekælder, for at de skulle hjælpe ham da det var urolige tider, men de myrdede ham i stedet.

Der skulle også være en løngang til Langesøhus.

Stien rundt om søen bliver brugt flittigt at både ryttere, hvor der er flere stutterier rundt om, der er både grussti og trampesti og en del af ruten rundt om søen foregår også på en trafikeret vej, og der er flere steder man kan nyde en madpakke eller bruge en grill.

Selve søen bliver også brugt til fiskeri, sejlads og triatlonklubben Ganløse Tri-Center har et stævne, hvor man bruger søen til at svømme i.

Rundt om søen kan du se fugle som sjagger, stær, blishøns, troldænder, vindrossel, toppet lappedykker, gulspurv, tornsanger, knopsvane, stilits, engpibe, gøg samt rovfugle som musvåge, rød glente, tårnfalk, hvepsevåge og spurvehøg.

Min tid rundt om søen var 1 time og 20 minutter.