Gåtur rundt om Gentofte sø

 

Turen rundt om Gentofte sø er ca. 3 km.

Vandet i søen er blandt de 10 reneste søer i Danmark. Derfor har den tidlgere været en del af Københavns vandforsyning.

Stien er lavet som en hjertesti, hvor man går lige ned til vandet hele vejen rundt om søen.

På gåturen rundt om søen, er der flere andefugle, gæs, hejrer og svaner. Der er også en velbesøgt legeplads og en udendørs motionsplads. Det er også muligt at gå på vandet ved en træbro, som flyder på vandet, og man kan også nyde sin madpakke ved de opstillede bænke og borde.

Som en naturlig forlænger af søen, kan gå rundt i Brobæk mose, hvor der er flere forskellige sjældne orkideer. Tidligere var mosen en del af selve søen, men den del af søen blev afvandet for at man kunne grave tørv. Nu er mosen en blanding af plejet og uplejet skov. Så kan man udvide gåturen med ca. 2 km.

Min tid rundt om søen var 40 minutter.

 

Gentofte sø rundtGentofte sø rundt