Gåtur rundt om Haraldsted sø

Billeder fra Haraldsted sø

Turen rundt om Haralsted sø er ca. 16 km.

Søen er en del af Oplevelsesstien i Ringsted Kommune. Den blev indviet i 2017 og stien går der, hvor det er muligt at gå nær vandet.

I 1970 valgte man at dele søen på i 2 med en dæmning da københavnerne fik en del af deres drikkevand fra Haraldsted Sø og man stadig havde mulighed for at bruge den ene del af søen som badesø. Den kalder man nu for Tivoli søen.

Som barn var jeg medlem af Ringsted sportsfiskerforening, hvor vi medefiskede på dæmningen eller fra både. Er man ikke til at fiske, kan man også være med i Ringsted roblub, hvis man vil se søen indefra.

De 2 foreninger ligger ved siden af hinanden og starter man der vil man starte med at gå lige ned til vandet og derefter går gennem Vrangeskov, som også indeholder seværdigheder fra tiden ved Grevensfejde, med ridebanen og ruinen fra borgen Valsøgård og den mere moderne med et mountrainbike track.

Er du heldig kan du se en havørn, som bor ved søen hele året, de sidste par år er der også observeret andre ørne, glenter og høge fugle. Er du ikke til rovfugle, kan du også se mange af de mere fredelig fugle som grågåsen, toppet lappedykker og blisanden eller vadefuglene dobbeltbekkasinen og rødben.

Min tid rundt om søen var 3 timer.

 

Haraldsted sø rundtHaraldsted sø rundt