Gåtur rundt om Himmelsøen

 

Billeder fra min tur rundt om Himmelsøen, som blev til en vandretur på ca. 2.8 km.

Himmelsøen er en kunstig sø, man har lavet som naturgenopretning i 2014, efter man lukkede grusgraven i Darup, og er lavet til at skulle være en badesø med sandstrand.

Den er stadig under opbygning, men der er allerede et stort fugleliv ved søen, hvor man kan møde fugle som blishøns, fjordterner, gråænder, hættemåger, krager, nattergale skovskader, strandskader, sølvmåger, taffelænder, flere slags vipstjerter og der har også indfundet sig et par rovfugle.

Søen har 3 øer, hvor man er i gang med at fælde træerne på den ene, så man kan sikre sig at søens vadefugle har et sted at yngle.

Ved stranden er der 3 shelters og man har også lavet en flydebro over en del af søen. Da jeg besøgte søen var den under reperation, eller også tager man den op i vinterhalvåret, så jeg måtte desværre vende om, da jeg ikke havde mod på at springe de 1,5 – 2 meter der var ind til land.

Rundt om søen finder man bla. birketræer, havtorn og hunderose.

Søen bliver flittigt brugt af hundeluftere, ryttere og badegæster. Om vinteren holder Roskilde Issvømmer forening til. Hestebadning er også tilladt på ridesporet i skridt hastighed.

Min tid rundt om søen var 40 minutter.