Gåtur rundt om Vallensbæk mose

Gåturen rundt om søerne i Vallensbæk mose er ca. 6,3 km.

Vallensbæk mose består bla. af Tueholm sø og Vallensbæk sø. Det er kunstige søer, som er forbundet med en kanal. De blev lavet i starten af 1970’erne for at sikre at Store Vejleå ikke blev oversvømmet, da man dengang ændrede moseområet til nybyggeri i området, og man lavede også Holbækmotorvejen som går midt mellem de 2 søer i samme periode. Tidligere kunne man se Vallensbæk sø fra motorvejen, men nu har man anlagt en del af jernbanen mellem København og Ringsted der.

Området kan udover gåture og cykelture bruges til fiskeri, ridning og kanosejlads, og derer opstillet bænke og grillpladser flere steder. Vallensbæk vandski klub holder til i Vallensbæk sø. Fiskeretten tilhører Vestegnens Sportsfisker Sammenslutning.

Rundt om søerne kan man se gul iris, strandkogleaks, pilealant, rank frøstjerne og knoldet mjødurt og øjentrøst samt stor gyvelkvæler. Du kan også se brombær, havtorn og læge stenfrø.

Er det heldig kan de se en brud eller ræv samt egern, mosegrise og mulvarpe, og mange forskellige sommerfugle som skovrandøje og nælde sommerfugl.

En af De seks glemte kæmper, Lille Tilde, som er lillesøster til Thomas på bjerget, kigger ud over Tueholm sø

Det er nemmest at parkere ved Spisestedet Mosen.

Tueholm sø alene er ca 2,5 km rundt om
Vallensbæk sø alene er ca. 3,1 km rundt om

Min tid rundt om mosen var 1 time og 15 minutter.