Gåtur i Gribskov ved Nødebo holt

 

 

Gåtur i Gribskov ved Nødebo holt, over Store Gribsø og Søren Kirkegaards sten.

Turen er ca 15 km lang.

I Nødebo holt findes stadig nogle gamle ædelgraner fra 1760’erne man kalder von Langens ædelgraner og der er også bøgetræer, der er ældre end dem. Ved grillpladsen, hvor der er et godt udsyn ud over Esrum sø, er der en brændekasse, hvor der endda er lidt brænde i. Det er her man i sin tid optog Olsen banden ser rødt.

Her var jeg heldig at se et rødt egern og en flagspætte.

Derefter gik turen mod Store Gribsø over Ottevejskorset. Der har man valgt at flytte parkeringspladsen 200 meter, for at skabe et bedre billede af Paraforcejagt landskabet.

Under turen, kunne jeg høre en masse sangfugle, og så bla. en rødhals og spætmejse. I skovbunden så jeg også en gul koralsvamp.

Togene i Gribskovbanen kører ofte, hvor det er muligt at krydse sporet flere steder.

Store Gribsø giver en gåtur på ca. 1,7 km af turen, men den sø har jeg beskrivet lidt om et andet sted, men det var på denne tur, jeg gik den. Den ser jeg frem til turen rundt om igen til foråret eller sommer, og se lidt andet af skoven også.

Da fiskeørne er trukket længere syd på, valgte jeg at tage en kortere tur gennem reservatet via en trampesti, videre til Stjernen, hvor Pælevej, Eliasvej og Stutterivej mødes for at se Søren Kirkegaards sten. Ifølge ham er dette Danmarks mest øde sted. Måske det er derfor man har lavet en mindesten om ham på netop dette sted.

For at komme tilbage til Nødebo, var jeg nærmest nødt til at følge Kærlighedsstien, så det gjorde jeg.

Min tid på turen var 3 timer og 20 minutter.