Træning ved at gå baglæns

 

Her i vinter halvåret kan det godt være lidt svært at komme ud at nyde naturen, når fortovene er sjappede og stierne smattede.

Her er det at løbebånd kan hjælpe med at holde formen ved lige og endda forbedre den, ved at vælge at gå baglæns i stedet for.

Baglæns gang gør at du bruger mange af dine muskler anderledes end normalt, fx bliver lårmusklerne ved normal gang forlænget, men når man går baglæns, bliver de tvunget til at lave en sammentrækning, og du vil derfor få en gang, hvor kan gå hurtigere og længere end før.

Ved at du starter med at træde med tæerne i stedet for hælen, gør også at du belaster anklerne, knæene og ryggen mindre. Her er det især vigtigt at du ikke bruger barrene men du træner, dette forbedre også balancen. Hvis du holder i barrene, får du også en dårlig kropsholdning, da det gør det sværere at gå helt oprejst.

 

Fordele ved at gå baglæns

Skærper sanserne og mental klarhed
Forbedrer koordinationen
Øger kropsbevidstheden
Tilføjer variation til din træning
Styrker mindre brugte benmuskler
Mindsker lændesmerter
Giver mindre belastning til knæene