De 6 glemte kæmper

Gåtur rundt i Vestegnen på jagt efter troldene De 6 glemte kæmper. Turen er ca. 35 km lang.

Kunstneren Thomas Dambo, har lavet 6 kæmper af genbrugstræ i 2016, som et symbol på Vestegnens sammenhold. De ligger i Rødovre, Hvidovre, Vallensbæk, Ishøj, Albertslund og Høje Taastrup.

De er ikke helt nemme at finde, men man kan finde et skattekort på kunstnerens hjemmeside, med rækkefølgen, og ved hver kæmpe, er der et mere præcist kort.

En lille hjælp er at Sovende Louis ligger på en bakke ved Espelundens idrætsanlæg.

Hvis du tager dem i rækkefølgen efter numrene møder du derefter Bakketop Trine, hende kan man se fra Vestvolden

Oscar under broen, er vidst den mest besøgte, den gemmer sig ved Ishøj strandpark. Det var under min gåtur rundt om søerne ved Ishøj, jeg tilfældigt stødte på ham.

Lille Tilde stødte jeg også tilfældigt på under min gåtur rundt om Tueholmsø.

Lille Tilde og Thomas på bjerget ligger ikke så langt fra hinanden
Teddy venlig holder til ved Hakkemosen i Høje-Tåstrup

Der følger en lille historie med til de forskellige kæmper, med et lille hint om, hvor man se den næste.

Undervejs på vandreturen følger man Vestvolden, som i sin tid var en del af Københavns befæstning, hvor man stadig kan se krudtmagasinerne. Man er ikke i tvivl om at man er på Københavns vestegn, og at mange der holder med Brøndby, især når man nærmer sig stadionet. Senere kommer man til Ishøj strandpark og går mod Kongsholmparken hvor man så følger Store Vejleå mod Selsmosen i Tåstrup og så til sidst går turen mod Hakkemosen i Høje Tåstrup, hvor man undervejs kommer forbi en del små søer

Da det er et stort område man går igennem, der et rigt fugleliv og planteliv, da man både går igennem skov, strand, søer og by.

Turen tog mig 6 timer og 30 minutter.