Kål og kartoffel fad (Atkilt)

Denne ret kan for eksempel også bruges til tilbehør til en kødret, eller som fyld i tortillas eller andre fladbrød.

 

Kål og kartoffel fad (Atkilt)

Ingredienser

  • 1/2 dl olivenolie
  • 4 gulerødder, skåret i skiver
  • 1 løg, skåret i tynde skiver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk stødt sort peber
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1 snittede lille hoved kål,
  • 4 kartofler, skåret i tern.
  • 3/4 dl vand

Sådan gør du

  1. Varm olivenolie i en stor gryde over medium varme. Sauter gulerødder i varm olie indtil de er lidt blødgjorte.
  2. Tilsæt løg og sauter indtil løget er duftende, ca 2 minutter.
  3. Krydder gulerodsblandingen med gurkemeje, spidskommen, peber, og stødt ingefær.
  4. Rør kål ind i gulerodsblandingen; rør rundt lejlighedsvis, indtil kålen krøller.
  5. Hæld kartoflerne i kål blandingen, og rør det hele rundt. Hæld vand i gryden og rør rundt. Bring væsken i kog, reducer varmen, og lad det simre. Rør i blandingen hver 10 minutter, indtil kartoflerne er møre.
https://www.asmusu2.dk/2016/06/kaal-og-kartoffel-fad-atkilt/