De få gange jeg har været i England, har jeg altid kigget efter Shepherd’s pie men har ikke kunnet finde en restaurant, som havde det på menuen, men nu har jeg så selv lavet det i stedet. Det er faktisk heller ikke lykkedes mig at finde med pølsevogn med Fish’n’chips, hvor man får det serveret i en avis, som man ser på tv.
Shepherd’s Pie
Ingredienser
- Kartoffelmos:
- 2 bagekartofler, skåret i terninger
- 1 spsk smør
- 0,5 dl mandelmælk
- ¼ tsk salt
- sort peber
- Fyld:
- 1 tsk ekstra jomfru olivenolie
- 1 kop hakkede gulerødder
- 1 løg i tern
- 1 tsk hakket løg
- 500 gram magert hakket oksekød
- 2 spsk mel
- 1 spsk tomatpuré
- 1 spsk Worcestershire sauce
- 2,5 dl oksekød bouillon
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret oregano
- 1 selleri stilk, som er hakket i skiver
- ¼ tsk salt
- sort peber
- 2,5 dl frosne ærter
- 2,5 dl frosne soya bønner
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- For at lave kartoffelmosen, placeres kartoflerne i en mellemstor gryde og dækkes med koldt vand. Bring vandet i kog, og kog kartoflerne er gaffel-bløde, 10-12 minutter.
- Dræn vandet og lad kartoflerne blve i gryden. Mos kartoflerne og bland smør, mandelmælk, salt og sort peber
- Sæt kartoffelmosen til side.
- For at lave fyldet, varmes en stor stegepande. Tilsæt olivenolie, gulerødder, seleri og løg. Kog indtil gulerødderne begynder at være bløde, 6-8 minutter.
- Tilsæt oksekød og kog i yderligere 6-8 minutter, bryde det op med en træske, indtil det ikke længere er lyserødt.
- Drys mel i stegepande, og rør det sammen med oksekødet.
- Tilsæt tomatpuré, Worcestershire sauce, oksekød bouillon, timian, oregano, salt og sort peber.
- Denne blanding sættes i kog, og derefter skrues derned for varmen til lav og lad det simre indtil saucen er blevet tyk, 10 minutter.
- Rør ærter og soyabønner i, så tag gryden fra varmen.
- Du skal nu sprede kartoffelmos i et jævnt lag over kødet fyldet i et ovnfast fad og sæt det i ovnen, til det er varmet igennem, ca. 15 minutter.