Shepherd’s Pie

De få gange jeg har været i England, har jeg altid kigget efter Shepherd’s pie men har ikke kunnet finde en restaurant, som havde det på menuen, men nu har jeg så selv lavet det i stedet. Det er faktisk heller ikke lykkedes mig at finde med pølsevogn med Fish’n’chips, hvor man får det serveret i en avis, som man ser på tv.

 

Shepherd’s Pie

Ingredienser

  • Kartoffelmos:
  • 2 bagekartofler, skåret i terninger
  • 1 spsk smør
  • 0,5 dl mandelmælk
  • ¼ tsk salt
  • sort peber
  • Fyld:
  • 1 tsk ekstra jomfru olivenolie
  • 1 kop hakkede gulerødder
  • 1 løg i tern
  • 1 tsk hakket løg
  • 500 gram magert hakket oksekød
  • 2 spsk mel
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 spsk Worcestershire sauce
  • 2,5 dl oksekød bouillon
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 selleri stilk, som er hakket i skiver
  • ¼ tsk salt
  • sort peber
  • 2,5 dl frosne ærter
  • 2,5 dl frosne soya bønner

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. For at lave kartoffelmosen, placeres kartoflerne i en mellemstor gryde og dækkes med koldt vand. Bring vandet i kog, og kog kartoflerne er gaffel-bløde, 10-12 minutter.
  3. Dræn vandet og lad kartoflerne blve i gryden. Mos kartoflerne og bland smør, mandelmælk, salt og sort peber
  4. Sæt kartoffelmosen til side.
  5. For at lave fyldet, varmes en stor stegepande. Tilsæt olivenolie, gulerødder, seleri og løg. Kog indtil gulerødderne begynder at være bløde, 6-8 minutter.
  6. Tilsæt oksekød og kog i yderligere 6-8 minutter, bryde det op med en træske, indtil det ikke længere er lyserødt.
  7. Drys mel i stegepande, og rør det sammen med oksekødet.
  8. Tilsæt tomatpuré, Worcestershire sauce, oksekød bouillon, timian, oregano, salt og sort peber.
  9. Denne blanding sættes i kog, og derefter skrues derned for varmen til lav og lad det simre indtil saucen er blevet tyk, 10 minutter.
  10. Rør ærter og soyabønner i, så tag gryden fra varmen.
  11. Du skal nu sprede kartoffelmos i et jævnt lag over kødet fyldet i et ovnfast fad og sæt det i ovnen, til det er varmet igennem, ca. 15 minutter.
https://www.asmusu2.dk/2016/10/shepherds-pie/