Krydret helstegt blomkål
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 1 hoved blomkål
- 3 dl græsk yoghurt
- 1 lime, lavet til saft og skrællen fra den
- 2 spsk chilipulver
- 1 spsk spidskommen
- 1 tsk karry
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader og spray lille bageplade med vegetabilsk olie. Sæt til side.
- Trim bunden af blomkål for at fjerne eventuelle grønne blade og den træagtige stængel.
- Kombiner yoghurt med lime citronskal og saft, chilipulver, spidskommen, karry, salt og peber i en mellemstor skål.
- Læg blomkålet i skålen og anvende en børste eller hænderne for at smøre marinaden jævnt over dens overflade.
- Placer blomkål på den forberedte bageplade og stege, indtil overfladen er tør og let brunet, 30 til 40 minutter. Marinaden vil gøre en skorpe på overfladen af blomkål.
- Lad blomkålen køle af i 10 minutter før det opskæres i både.