Vegetarisk linse muffin
Ingredienser
- 2 tsk canolaolie
- 1 porre, halveret & tynde skiver
- 7,5 dl hakkede svampe
- 1 gulerod, skrællet og revet
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret basilikum
- 3 spsk hakkede soltørrede tomater i olie
- 5 dl kogt grønne linser
- 2,50 dl kogt brune ris
- til smag, salt og peber
- 1 stort æg
- 60 ml rasp
- 60 ml BBQ sauce
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180
- Varm olien i en stor pande på medium varme. Tilføj porre og steg dem til de er let gyldne, cirka 5 minutter.
- Tilføj svampe og fortsætte med at stege i yderligere 5-10 minutter.
- Rør gulerod, timian, basilikum og soltørrede tomater i og fortsætte med at stege i et par minutter. Tag gryden fra varmen og tilsæt linser og ris.
- Smag til med salt og peber.
- Placer halvdelen af blandingen i en foodprocessor og halvdelen i en stor skål. Blend blandingen i foodprocessoren, indtil det meste af det kommer sammen og begynder at bryde ned.
- Tilsæt æg og fortsæt med at blende indtil det er næsten glat.
- Tilsæt blandingen rasp, og 2 spsk (30 ml) af BBQ sauce til stor skål. Bland godt.
- Spray en standard muffin form med madlavning spray. Del blanding mellem otte af de muffinsforme, trykke let ned. Bag i 15 minutter.
- Fjern fra ovnen og pensel med resterende BBQ sauce.
- Bages i yderligere 10-15 minutter.
- Lad dem køle i 5 minutter før servering.