Vegetarisk linse muffin

Vegetarisk linse muffin

Ingredienser

  • 2 tsk canolaolie
  • 1 porre, halveret & tynde skiver
  • 7,5 dl hakkede svampe
  • 1 gulerod, skrællet og revet
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 3 spsk hakkede soltørrede tomater i olie
  • 5 dl kogt grønne linser
  • 2,50 dl kogt brune ris
  • til smag, salt og peber
  • 1 stort æg
  • 60 ml rasp
  • 60 ml BBQ sauce

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180
  2. Varm olien i en stor pande på medium varme. Tilføj porre og steg dem til de er let gyldne, cirka 5 minutter.
  3. Tilføj svampe og fortsætte med at stege i yderligere 5-10 minutter.
  4. Rør gulerod, timian, basilikum og soltørrede tomater i og fortsætte med at stege i et par minutter. Tag gryden fra varmen og tilsæt linser og ris.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Placer halvdelen af ​​blandingen i en foodprocessor og halvdelen i en stor skål. Blend blandingen i foodprocessoren, indtil det meste af det kommer sammen og begynder at bryde ned.
  7. Tilsæt æg og fortsæt med at blende indtil det er næsten glat.
  8. Tilsæt blandingen rasp, og 2 spsk (30 ml) af BBQ sauce til stor skål. Bland godt.
  9. Spray en standard muffin form med madlavning spray. Del blanding mellem otte af de muffinsforme, trykke let ned. Bag i 15 minutter.
  10. Fjern fra ovnen og pensel med resterende BBQ sauce.
  11. Bages i yderligere 10-15 minutter.
  12. Lad dem køle i 5 minutter før servering.
https://www.asmusu2.dk/2017/07/vegetarisk-linse-muffin/