Grøntsagsskål med spelt og æg

Grøntsags skål med spelt og æg

Ingredienser

  • 4 spiseskefulde ekstra jomfru olivenolie
  • 0,5 L revede gulerødder
  • 0,5 L shiitake svampe i skiver
  • 0,5 L spiralkål
  • 0,5 L rødkål
  • 0,5 L spelt
  • 1 L grøntsags bouillon
  • 1 tsk salt
  • 4 æg
  • 2 avocado
  • Sriracha sauce
  • Hampefrø

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Bland svampe, spirer og salt med olivenolie og spred grøntsagerne ud på en bageplade og sæt dem i ovnen i 25 minutter.
  3. Imens koger du spelten i en gryde med en knivspids salt og bouillon. Indtil spelten er blød og vandet fordampet. Ca 30 minutter.
  4. Lige før servering, steges æggene.
  5. For at servere, fordel de kogte spelt, stegte spire og svampe, avocado, gulerødder og rødkål. Top hver portion med et stegt æg. Strø med hampfrø og lidt Sriracha sauce.
https://www.asmusu2.dk/2018/04/groensags-skaal-med-spelt-og-aeg/