Mejadra opskrift

Mejadra - Ris med linser

Ingredienser

  • 2.5 dl solsikkeolie
  • 4 løg, skåret tyndt i skiver
  • 250 gram grønne linser
  • 2 tsk spidskommen
  • 1½ spsk korianderfrø
  • 200 gram ris
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk stødt gurkemeje
  • 1½ tsk stødt allehånde
  • 1½ tsk stødt kanel
  • 1 tsk sukker
  • Salt og sort peber
  • 3,5 dl vand

Sådan gør du

  1. Opvarm solsikkeolie i en kasserolle. Når det er meget varmt, skal du forsigtigt tilføje en tredjedel af løgene. Steg i fem minutter, omrør lejlighedsvis indtil løget får en flot guldbrun farve og bliver sprød.
  2. Brug skeen til at hælde løgene i et dørslag og drys med salt. Gentag med resten af løgene.
  3. I mellemtiden lægges linserne i en lille gryde, dækkes med rigeligt vand, koges og koges efter foreskrifterne..
  4. .
  5. Tør gryden du stegte løget på af, og tilsær spidskommen og korianderfrøene. Placer over en medium varme og steg frøene i et minut eller to, indtil de frigiver disse karakteristiske dufte.
  6. Tilsæt ris, olivenolie, gurkemeje, allehånde, kanel, sukker, en halv tsk salt og masser af sort peber. Rør for at sikre at risen er dækket med olie, tilsæt derefter de kogte linser og vand. Kog, dæk til med låg og lad det simre på meget lav varme i 15 minutter.
  7. Fjern fra varmen, løft af låget og dæk panden med et rent håndklæde. Tætne med låget igen og sæt til side i 10 minutter.
  8. Til sidst hældes ris og linser i en stor blandeskål.
  9. Tilsæt halvdelen stegt løg og rør forsigtigt rundt med en gaffel.
https://www.asmusu2.dk/2018/11/mejadra-opskrift/