Vinter salat med pekannødder, pærer og gorgonzola
Ingredienser
- Saltede pekannødder
- 300 gram pekannødder
- 2 tsk olivenolie
- 1/2 tsk havsalt
- et par vrid sort peber
- Dressing
- 2 spsk hvidvineddike
- 1/2 tsk salt
- lidt Dijon sennep
- 4 spsk olivenolie
- 4 spiseskefulde valnødolie
- Salat
- 100 gram gorgonzolaost ved stuetemperatur
- 300 gram hakket salatblanding med brøndkarse og julesalat
- 2 modne pærer
- havsalt
- friskmalet sort peber
- hakket persille, til garnering
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Bland pecannødderne på et bageplade med teskefuld olivenolie, saltet og et par vrid sort peber. Bland pecannødderne, så de er godt dækket ind og stil nødderne i ovnen i 10 minutter, omrør halvvejs under bagning, indtil de er ristede let. Fjern fra ovn og afkøles.
- Lav dressingen ved at blande eddike, salt og sennep i en stor skål. Bland i olivenolie og nødolie. Knus gorgonzola i dressingen og rør et par gangerundt . Tilsæt de revne grøntsager i skålen.
- Skræl og kernen pæren. Skær i skiver og tilsæt dem til salatskålen sammen med pecannødderne.
- Lige før serveringen tilsættes par vrid sort peber over salaterne og et drys persille.