Vintersalat med pekannødder, pærer og gorgonzola

Vinter salat med pekannødder, pærer og gorgonzola

Ingredienser

  • Saltede pekannødder
  • 300 gram pekannødder
  • 2 tsk olivenolie
  • 1/2 tsk havsalt
  • et par vrid sort peber
  • Dressing
  • 2 spsk hvidvineddike
  • 1/2 tsk salt
  • lidt Dijon sennep
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 spiseskefulde valnødolie
  • Salat
  • 100 gram gorgonzolaost ved stuetemperatur
  • 300 gram hakket salatblanding med brøndkarse og julesalat
  • 2 modne pærer
  • havsalt
  • friskmalet sort peber
  • hakket persille, til garnering

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Bland pecannødderne på et bageplade med teskefuld olivenolie, saltet og et par vrid sort peber. Bland pecannødderne, så de er godt dækket ind og stil nødderne i ovnen i 10 minutter, omrør halvvejs under bagning, indtil de er ristede let. Fjern fra ovn og afkøles.
  3. Lav dressingen ved at blande eddike, salt og sennep i en stor skål. Bland i olivenolie og nødolie. Knus gorgonzola i dressingen og rør et par gangerundt . Tilsæt de revne grøntsager i skålen.
  4. Skræl og kernen pæren. Skær i skiver og tilsæt dem til salatskålen sammen med pecannødderne.
  5. Lige før serveringen tilsættes par vrid sort peber over salaterne og et drys persille.
https://www.asmusu2.dk/2018/11/vintersalat-med-pekannoedder-paerer-og-gorgonzola/