Murgh makhani

Denne indiske opskrift på butterchicken / Murgh makhani passer godt til ris

 

Murgh Makhani

Ingredienser

  • 0,75 dl fedtfri yoghurt
  • 1 spiseske tandoori masala pulver
  • 800 gram kyllinge stykker
  • 0,5 løg, hakket
  • 1 lille stykke frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk vand
  • 3 spiseskefulde rapsolie
  • 2 teskefulde garam masala
  • 1/4 tsk chili pulver
  • 2,5 dl tomatsauce
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk smør
  • 1 tsk tørret bukkehorns blade
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  1. Rør yoghurt og tandoori masala pulver sammen i en stor skål og bland detgodt.
  2. Tilsæt kyllingen så de er godt dækket i marinaden. Stil den marinerede kylling i køleskab i 1 time. Tag derefter kyllingstykkerne op og kasser resten af marinaden.
  3. Purer løg, ingefær og hvidløg med vandet i en blender, indtil det danner en glat pasta.
  4. Varm 1 spsk olie i en stor stegepande over medium varme. Steg kyllingen i den varme olie, indtil den er let brunet på alle sider.
  5. Fjern kyllingen fra stegepanden.
  6. Opvarm den resterende olie stegepanden.
  7. Steg løgpastaen i den varme olie, indtil fugtigheden for det meste afdampes, ca. 3 minutter. Tilsæt garam masala og chili pulver over blandingen og steg 1 minut mere. Hæld tomatsausen i blandingen, reducer varmen og giv det yderligere 5 minutter.
  8. Tilsæt kyllingen sammen med madlavningsfløden og skru op for varmen, så det kommer op at koge.
https://www.asmusu2.dk/2019/04/murgh-makhani/