Hjemmelavede falafler

Hjemmelavet Falafel-opskrift

Ingredienser

  • 2,5 dl tørre kikærter
  • 1 løg
  • 3 spsk frisk persille
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 æg
  • 4 spsk mel
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • Olie (til stegning)

Sådan gør du

  1. Læg de tørrede kikærter i en skål, der dækkes med koldt vand. Lad det suge natten over.
  2. Hæld vandet fra kikærterne, og hæld dem i en gryde med frisk vand og kog op.
  3. Lad koge i 5 minutter, og lad det derefter småkoge på lavt i cirka en time. De skal være faste.
  4. Hæld vandet fra og lad dem afkøle i silen i 15 minutter.
  5. Hak løg og persille
  6. Bland kikærter, æg, løg, koriander, spidskommen, salt og peber i en skål. Tilsæt mel.
  7. Mos kikærter, så du blander ingredienserne godt sammen. Du kan også blande ingredienser i en foodprocessor. Resultatet skal være en tyk pasta.
  8. Form blandingen til små kugler, omtrent på størrelse med en bordtennis bold. Lidt fladt.
  9. Kom kuglerne i en frituregryde og steg dem i 5-7 minutter til de er gyldenbrune.
https://www.asmusu2.dk/2020/07/hjemmelavede-falafler/