Hjemmelavet Falafel-opskrift
Ingredienser
- 2,5 dl tørre kikærter
- 1 løg
- 3 spsk frisk persille
- 1 tsk koriander
- 1 tsk spidskommen
- 1 æg
- 4 spsk mel
- 1 tsk salt
- Peber
- Olie (til stegning)
Sådan gør du
- Læg de tørrede kikærter i en skål, der dækkes med koldt vand. Lad det suge natten over.
- Hæld vandet fra kikærterne, og hæld dem i en gryde med frisk vand og kog op.
- Lad koge i 5 minutter, og lad det derefter småkoge på lavt i cirka en time. De skal være faste.
- Hæld vandet fra og lad dem afkøle i silen i 15 minutter.
- Hak løg og persille
- Bland kikærter, æg, løg, koriander, spidskommen, salt og peber i en skål. Tilsæt mel.
- Mos kikærter, så du blander ingredienserne godt sammen. Du kan også blande ingredienser i en foodprocessor. Resultatet skal være en tyk pasta.
- Form blandingen til små kugler, omtrent på størrelse med en bordtennis bold. Lidt fladt.
- Kom kuglerne i en frituregryde og steg dem i 5-7 minutter til de er gyldenbrune.