Ristet græskar med parmesan
Ingredienser
- 1 lille græskar
- 4 spsk olivenolie
- 1 dl frisk hakket persille
- 4 friskehakkede salvieblade
- 1,5 dl hakkede mandler
- 2 tsk tørret timian
- 1 kop frisk revet parmesan
- 1/2 tsk salt
- 1/4 tsk sort peber
Sådan gør du
- Skræl græskar og kasser frøene (Du kan evt. lave en snack med ristede græskarkerner) .
- Skær græskar i 2-3 cm tykke kiler.
- Forvarm din ovn til 290 grader.
- Anbring græskarene i et fad og pensl med olivenolie.
- Drys salt og peber over.
- Anbring fadet i ovnen og bag græskarene i 20 minutter.
- Fjern græskar fra ovnen og drys persille, salvie og timian over. Bland det forsigtigt sammen for ikke at bryde græskarkilerne.
- Drys nødderne på de krydrede græskar og top derefter med parmesanosten.
- Stil ovnen på grill og stil fadet tilbage i oven til osten er let brun