Ristet græskar med parmesan

Ristet græskar med parmesan

Ingredienser

  • 1 lille græskar
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 dl frisk hakket persille
  • 4 friskehakkede salvieblade
  • 1,5 dl hakkede mandler
  • 2 tsk tørret timian
  • 1 kop frisk revet parmesan
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk sort peber

Sådan gør du

  1. Skræl græskar og kasser frøene (Du kan evt. lave en snack med ristede græskarkerner) .
  2. Skær græskar i 2-3 cm tykke kiler.
  3. Forvarm din ovn til 290 grader.
  4. Anbring græskarene i et fad og pensl med olivenolie.
  5. Drys salt og peber over.
  6. Anbring fadet i ovnen og bag græskarene i 20 minutter.
  7. Fjern græskar fra ovnen og drys persille, salvie og timian over. Bland det forsigtigt sammen for ikke at bryde græskarkilerne.
  8. Drys nødderne på de krydrede græskar og top derefter med parmesanosten.
  9. Stil ovnen på grill og stil fadet tilbage i oven til osten er let brun
https://www.asmusu2.dk/2020/10/ristet-graeskar-med-parmesan/